Wednesday, February 24, 2016

Tesla Model S’e özel kablosuz şarj sistemi

tesla-model-s-p85d-640x373

Elektrikli otomobil sektörünün yıldız ismi Tesla'nın büyük satış rakamlarına ulaşa otomobili Model S, Plugless isimli bir şirket sayesinde kablosuz şarj özelliğine kavuşmaya hazırlanıyor.

Bildiğiniz gibi Tesla resmi olarak Model S için kablosuz bir şarj sistemi sunmuyor ancak Plugless bu eksiği kapatmaya niyetli gözüküyor. Şarj için otomobilin Plugless üzerine yanaştırılması yeterli oluyor ve söylendiği kadarıyla 7.2 kilo-Watt gücünde elektrik aktarımı gerçekleştirilebiliyor. 1 saatlik şarj ile otomobili 32 km götürecek kadar enerji aktaran sistem, sadece dış mekan kurulumlarında profesyonel kişilere ihtiyaç duyuyor ve bu açıdan kullanışlı olduğu kadar güvenli de bir seçenek oluşturuyor.

Kablosuz şarj sistemini 2016 bahar aylarında Tesla Model S sahipleriyle buluşturmayı amaçlayan Plugless, şimdiden 244$ depozito ödemesi yapanlara sistemi 2,400$'dan satacak, normal fiyat ise bundan çok daha yüksek olacak.

1 comment:

  1. İnsan doğasına göre, sesin rakipsiz etkileşimi kaçınılmazdır, bu yüzden müzikle bağlantı oldukça doğal bir süreçtir.Spotify Premium apk indir is a link to a page on this website.
    Müzik konusunda seçici olmak, ne tür müzik dinleyeceğiniz ve ne zaman tercih edeceğiniz. Bazen, müzik temposu ruh halinize veya zevkinize uymuyor o zaman onun güzelliğini hissedemezsiniz.

    ReplyDelete