Tuesday, February 23, 2016

Sony’den iki yeni konsept: Xperia Projector ve Xperia Agent


2016 Mobil Dünya Kongresi lansmanını biraz önce tamamlayan Sony, burada detaylandırdığımız Xperia Ear'e ek olarak iki yeni konsept ürününü görücüye çıkarttı.

Sony'nin Xperia Projector ve Xperia Agent olarak isimlendirdiği yeni ürünleri, yakın geleceği karşımıza getiriyor. Ürünlerden Xperia Projector, ufak gövdesiyle konumlandırıldığı yüzeye yatay olarak görüntü aktarıyor ve böylece bir duvar ya da masa ekran haline getirilebiliyor. Dokunma, el hareketi ve ses ile kontrol edilebilen bu ekran, belirli ayarlamalara göre birçok bildirimi de gözler önüne sererek yüzeyleri sanallaştırıyor.

Sony Xperia Agent ise genel olarak Amazon Echo'ya benziyor ve yardımcı bir dijital asistan olarak görev yapıyor. Değişik bir tasarımı bulunan ürün, ses komutları ve el hareketleri ile kontrol edilebilirken, dahili kamera birimiyle görüntü kaydedebiliyor ve belirlenen içerikleri duvara yansıtabiliyor. Kişileri odaya girdiği zaman tanıyarak örneğin ışıkları açabilen Agent, ismini ilk izlenimden farklı olarak olumlu bir amaç doğrultusunda alıyor.

Sony, Xperia Projector ve Xperia Agent'in çıkış tarihleri ve fiyatları hakkında şimdilik hiçbir bilgi vermiyor.

Ekran Resmi 2016-02-22 10.55.15


0 comments:

Post a Comment